Reference

Stálice pekařského nebe je hvězdou i v Turecku

Místo: Istanbul, Turecko Termín: 2013 Velikost: průmyslová pekárna

Termoolejová pec ThermoStar je stálicí pekařského nebe mezi pekaři nejen v České republice, ale i v zahraničí. Ne nadarmo nese tedy ve svém názvu příznačné „star“, což znamená „hvězda“. O její popularitě svědčí i to, že se zdárně ujala také v Turecku.

 

Stálici našeho produktového portfolia – termoolejovou pec ThermoStar a další nové modely ve víceetážovém provedení jsme v minulém roce představili pekařské veřejnosti. Etáže umístěné v peci nad sebou umožňují plně využít prostor pekárny a samozřejmě také efektivnější výrobu pekárenských produktů. Jednou z velkopekáren, které vyžadují vysoce efektivní výrobu na co nejmenší ploše, je společnost EKMEK 2000 z Istanbulu.

Nová pekárna EKMEK se řadí k největším tamním pekárnám, protože denně vyrobí cca 140 000 ks 300g pšeničných chlebů. Abychom pekárně umožnili maximálně zefektivnit výrobu, doporučili jsme jim poloautomatický provoz linky s kynutím výrobků ve vozíkách a ručním přesazováním plat s nakynutým těstem na podávací stůl. Po osazení běží linka zcela automaticky.

 

Co jsme realizovali

Pekárna aktuálně pracuje na bázi šesti osmietážových termoolejových pecí ThermoStar, které jsou obsluhovány třemi nejvýkonnějšími modely sázecích zařízeníAsistentLine. Programové řízení pečného procesu zajišťuje automatický řídicí systém MultiControl, kterému se bude podrobně věnovat druhé číslo časopisu KORNFEIL IDEA. Díky instalaci automatické chlebové linky dosáhla pekárna hodinové výrobní kapacity 13 000 ks. Neopomenutelnou součástí takto složitého technologického celku je také EkoBlok, který zpracovává odpadní energii z pekařských pecí, a tím výrazně snižuje spotřebu energií.

„Nikdy bych nevěřil, že lze tak efektivně využít prostor pekárny. Naše pekárna má 300 m² a z toho tvoří pečnou plochu pecí 210 m²,“ popisuje manažer istanbulské pekárny.

Termoolejové pece ThermoStar jsou vždy konstruovány na základě konkrétních požadavků zákazníka. Počet etáží je volitelný od 4 do 12 etáží stejně jako počet okruhů od jedno-, dvou- až po tříokruhové provedení pece. Právě neomezená variabilita termoolejových etážových pecí umožňuje péct v každé etáži jiný druh chleba, případně i další pečivo.

„Naše pekárna má 300 m² a z toho tvoří pečnou plochu pecí 210 m², opravdu efektivní využití prostoru.“

Máte zájem o naše servisní služby?