Reference

Bäckerei Rönnau

Místo: Německo Termín: 2019 Velikost: Střední pekárna

Již po čtyři generace pečou chléb a kaiserky pomocí jednoduchého receptu – mouka, voda, sůl. V pekárně Rönnau věří, že pokud děláte věci poctivě a s láskou, předáváte zákazníkovi tradiční pekařské řemeslo s čistou chutí a nádechem života. Za křupavou kůrkou chleba, který máte každý den na stole, však stojí také spousta technologií, usnadňujících pekařům práci.

Co jsme realizovali

Základem plněautomatické linky v pekařství Rönnau je termoolej. Dvě vozíkové pece ThemoMax zvolila pekárna pro pečení sladkého pečiva a koláčů. Díky termooleji se totiž pečivo nevysušuje, a navíc je zajištěna stejnoměrnost pečení. Kromě vozíkových pecí jsme v Rönnau instalovali etážovou pec ThermoStar, která si hravě poradí s širokým sortimentem řemeslných chlebů té nejvyšší kvality.

Před samotným pečením však stojí ještě dlouhá cesta. Nejprve musí těsto nakynout. Po nakynutí jsou klonky těsta uloženy na podávací stůl a následně pomocí sázecího automatu Asistent Com osazeny do jednotlivých etáží.
Mozek celé pekárny – řídící systém MultiControl přebírá zodpovědnost nad celým pečným procesem a je ovládán pomocí dotykového panelu přímo u podávacího stolu. Po upečení jsou produkty díky odebíracímu stoly a dopravníku připraveny k expedici.

Součástí linky je také EkoBlok Bypass, díky kterému přispívá pekárna Rönnau k životnímu prostředí. Zařízení EkoBlok Bypass poskytuje zcela bezpečný provoz pekáren i při přebytku energie, protože provádí automatický odtah páry a spalin, které dále vypouští z pecí mimo výměníky EkoBloku.

Projekt

Máte zájem o naše servisní služby?