Reference
Vláčné pečivo díky termooleji
Rodinná pekárna PECUD svými čerstvými výrobky zásobuje třikrát denně přes 350 obchodů v celém teplickém okrese. Svým zákazníkům nabízí čerstvé, kvalitní, cenově dostupné výrobky, přičemž svůj sortiment neustále rozšiřují.
V roce 2018 jsme v Pecudu instalovali novou automatickou chlebovou linku. Jsme hrdí, že pár měsíců po uvedení linky do provozu získala pekárna PECUD, s chlebem upečeným v nové termoolejové etážové peci ThermoStar TopCrust, prestižní ocenění Chléb roku.
Základním sortimentem je v pekárně PECUD chleba, denně ho upečou více než 100 druhů. Výrobní program tvoří také běžné a jemné pečivo, z toho důvodu se rozhodli nás opět oslovit.
Co jsme realizovali
Nově jsme instalovali termoolejovou vozíkovou pec ThermoMax s výkonem 2600 ks/hod přibližně 45 g pečiva. Základní provedení pece má univerzální použití pro pečení malogramážního pečiva, jako jsou rohlíky, housky a bagety, včetně drobného a jemného pečiva.
Termoolej slouží jako teplonosné medium k přenosu energie mezi kotlem a pekařskou pecí. Svými vlastnostmi zajišťuje účinné předávání tepelné energie a zároveň slouží jako dobrý akumulátor tepla. Termoolej o teplotě cca 300 °C proudí v topných radiátorech podobně jako v teplovodním topení a zajišťuje maximální pečnou teplotu. Protože rozdíl mezi termoolejem a teplotou v pečné komoře je minimální, dochází k pečení jemným sálavým teplem – podobně jako u parních pecí.
Součástí termoolejové vozíkové pece ThermoMax je 10“ ovládací barevný dotykový displej, který umožňuje snadné nastavení receptur i teplotních křivek a rychlé a intuitivní ovládání. Pec lze propojit i s dalšími zařízeními Android a iOS, díky čemu je možné sledovat produkci na pekárně odkudkoliv. Software komunikuje jednoznačně a respektuje práci pekařů, důsledkem je urychlení celého procesu a kratší doba zaučování pekařů.
Jemné sálavé teplo zajištuje maximální teplotní stabilitu a vysoký pečný výkon na malé ploše. Termoolejová vozíková pec ThermoMax je zárukou stejnoměrnosti pečení a vláčného pečiva i po několika hodinách od upečení.
Projekt