Reference
Schanzenbäckerei
Zakladatel a majitel Gürol Gür, který přišel do Německa v roce 1982, investoval 7,5 milionu eur do nové pekárny s 35 pobočkami v Hamburku. Stavba začala v roce 2018 a dle majitele pekárny Gürola Güra je vše plánováno tak, aby jeho 300 zaměstnanců mělo v budoucnu ty nejlepší pracovní podmínky díky nejmodernějším technologiím.
Co jsme realizovali
Nová výrobní linka se skládá ze čtyř termoolejových vozíkových pecí ThermoMax, které pekárna zvolila pro pečení bílého a sladkého pečiva. Díky stejnoměrnosti pečení a sálavému teplu zůstává pečivo vláčné i po několika hodinách od upečení.
Součástí plně automatické linky je také termoolejová šestietážová pec ThermoStar. Velká akumulace tepla v rozehřátém oleji zajišťuje teplotní stabilitu pece a umožňuje rychle reagovat na zvýšení teploty, což ocení žitné a žitno-pšeničné chleby.
Klonky těsta jsou po nakynutí přesunuty pomocí podávacího stolu na sázecí zařízení Asistent Com, který se stará o obsluhu pecí a představuje vyšší modelovou řadu sázecího zařízení s obsluhou až devět etáží. Asistent na rozdíl od pekaře dokáže obsloužit několik etáží najednou a zároveň usnadní sázení těsta a vybírání chleba z pece.
Celý proces je řízen pomocí softwaru MultiControl, který plně převzal zodpovědnost za výrobu a zabezpečil stálou kvalitu produktů a produktivní výrobu. Součástí linky je také EkoBlok, díky kterému přispívá pekárna Schanzenbäckerei k životnímu prostředí. V EkoBloku se totiž veškerá odpadní energie přemění na horkou vodu, kterou lze využít k vytápění kynárny.
Projekt