Reference

Schanzenbäckerei

Místo: Německo Termín: 2019 Velikost: Střední pekárna

Zakladatel a majitel Gürol Gür, který přišel do Německa v roce 1982 investoval 7,5 milionu eur do nové pekárny s 35 pobočkami v Hamburku. Stavba začala v roce 2018 a dle majitele pekárny Gürola Güra je vše plánováno tak, aby jeho 300 zaměstnanců mělo v budoucnu ty nejlepší pracovní podmínky, díky nejmodernějším technologiím.

Co jsme realizovali

Nová výrobní linka se skládá ze čtyř termoolejových vozíkových pecí ThermoMax, které pekárna zvolila pro pečení bílého a sladkého pečiva. Díky stejnoměrnosti pečení a sálavému teplu zůstává pečivo vláčné i po několika hodinách od upečení.

Součástí plně automatické linky je také termoolejová šestietážová pec ThermoStar. Velká akumulace tepla v rozehřátém oleji zajišťuje teplotní stabilitu pece a umožňuje rychle reagovat na zvýšení teploty, což ocení žitné a žitno-pšeničné chleby.
Klonky těsta jsou po nakynutí přesunuty, pomocí podávacího stolu, na sázecí zařízení Asistent Com, který se stará o obsluhu pecí a představuje vyšší modelovou řadu sázecího zařízení s obsluhou až 9 etáží. Asistent na rozdíl od pekaře dokáže obsloužit několik etáží najednou a zároveň usnadní sázení těsta a vybírání chleba z pece.

Celý proces je řízen pomocí softwaru MultiControl, který plně převzal zodpovědnost za výrobu a zabezpečil stálou kvalitu produktů a produktivní výrobu. Součástí linky je také EkoBlok, díky kterému přispívá pekárna Schanzenbäckerei k životnímu prostředí. V EkoBloku se totiž veškerá odpadní energie přemění na horkou vodu, kterou lze využít k vytápění kynárny.

Projekt

Máte zájem o naše servisní služby?