Rodinná firma

Kdo jsou Kornfeilovi

Rodina Kornfeilových se od počátku devadesátých let věnuje pekařskému byznysu. U zrodu firmy dodávající pekařské technologie do zemí po celém světě stál Karel Kornfeil se svým bratrem Vojtěchem. V průběhu času nadchli pro pekařský obor celou rodinu. Společně vybudovali z malého jihomoravského podniku se třiceti zaměstnanci rozsáhlou firmu, ve které se o výrobu a vývoj pecí stará více než 140 zaměstnanců.

Není důležité, zda chce pekař péct dvacet nebo tisíce kusů chleba denně, chce zákazníkům dopřát klasický český bochník, francouzskou bagetu nebo italskou foccaciu, najdeme vždy řešení pro malé, střední i velké průmyslové pekárny.

Protože se téměř od počátku našeho podnikání staráme také o dopad pečení na životní prostředí a není malý, v polovině 90. let jsme představili a patentovali zařízení na zpracování odpadní energie EkoBlok, které umožňuje využít zpětně až 30 % energie, kterou lze použít na ohřev kynáren nebo užitkové vody v pekárně.

Pekařské pece Kornfeil dnes používají pekaři nejen v Česku, Německu, Rakousku, ale také například na Manhattanu nebo Sachalinu.

Reference
Kvalitní výroba

Historie a současnost

Kornfeil v číslech

Za více než 25 let působení na pekařském poli se firma Kornfeil rozrostla ze 30 zaměstnanců na 140. Pečivo z jihomoravských pecí si denně vychutnávají zákazníci ve více než 30 zemích.

Reference

Čísla

1991

Založení

Rodinnou firmu Kornfeil založil v roce 1991 Karel Kornfeil v Čejči, v malé obci na jižní Moravě.

140

Zaměstnanců

Rodinná firma zaměstnává vlastní dělníky, techniky i vývojáře.

30

Zemí působnosti

V pecích Kornfeil se pečou bochníky po celém světě.

Poctivě a tradičně

Naše filozofie a hodnoty

Hodnoty

Hodnoty
1

Záleží nám na tom, co z naší pece vyleze

Zachováváme řemeslný přístup k pekařině

2

Vše vyrábíme v Česku

Outsourcing je nám cizí

3

Vybíráme si kvalitní zaměstnance

Věříme zlatým českým ručičkám

4

Investujeme do inovací

Zlepšujeme výrobní procesy, vyvíjíme nové technologie